Belföld

Az év végéig eltűnik a Magyar Köztársaság minden köziratból

24.hu
24.hu

2012. 02. 02. 09:55

Fokozatosan vezetik be a Magyarország elnevezéssel ellátott állami közokiratokat, miután az új alaptörvény szerint az ország hivatalos megnevezése Magyar Köztársaság helyett Magyarország lett.

Korábban a témában:

A korábban kiadott okmányok továbbra is használhatóak a feltüntetett érvényességi időn belül – közölte a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala. A hivatal közleménye szerint december 31-ig folyamatos az elnevezéssel kapcsolatos átállás. A hivatal megtette az előkészületeket, hogy az okmányokat – útlevél, személyazonosító igazolvány, lakcímigazolvány, vezetői engedély, magyarigazolvány, forgalmi engedély és egyéni vállalkozói igazolvány – Magyarország megnevezéssel ellátva adják ki.
A költségek csökkentése miatt azonban a meglévő okmánykészletek felhasználását követően – okmánytípusonként a rendelkezésre álló készlettől függően – különböző időpontokban, fokozatosan történik majd a Magyarország elnevezéssel ellátott okmányok kiadásának bevezetése, de december 31-ig minden esetben megtörténik az átállás – olvasható a közleményben.
A KEK KH hangsúlyozta: az ország hivatalos elnevezésének megváltozása miatt nem szükséges lecserélni a korábbi években Magyar Köztársaság felirattal kiadott okmányokat, azok továbbra is használhatóak a feltüntetett érvényességi időn belül.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fotó: Bielik István / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.