Belföld

Bezár a Barátság Klubmozi?

Fehérvár támogatása híján, az esti vetítéseket szüneteltetik az intézményben.

A moziban február 1-jétől az esti vetítések megszűnnek- adta hírül közleményben Juhász Zsófia, a Fejér Megyei Művelődési Központ (MMK) igazgatója, hétfőn.

A Barátság Klubmoziba főként fehérváriak jártak, ezért bár megyei fenntartású az intézmény, a város önkormányzata támogatást nyújtott a működéshez. Ez 4 évvel ezelőtt 3 millió forint volt. Azóta nem kapnak egy fillért sem. Eddig a többi terem kiadásából származó bevételből finanszírozták a mozi működését, most azonban a megyei önkormányzattól kapott támogatásuk annyira lecsökkent, hogy már a dolgozók bérének kifizetéséhez kell minden pénz- mondta el a Fehérvár24 kérdésére Juhász Zsófia.

Decemberben a filmekért 261 ezer forintot fizetett ki az intézmény, a szállításuk 40 ezer forintba került, a jogdíj 5-10 ezer forintba. Ezeket a költségeket önmagukban sem fedezi a 700 forintos jegyár, miközben ehhez jön még más költség, köztük pl. a biztonsági szolgálat díja- tudtuk meg Juhász Zsófiától.

Az igazgató hozzátette: elfogadják, hogy ha baj van, akkor a kultúrától vonják el a pénzt, de szeretnék végezni a dolgukat, és ez támogatás nélkül nem megy. A mozi teljesen nem zár be, mivel délelőtt a középiskolás vetítéseket megtartják. Ha bíztatást kap a város polgármesterétől – akihez levélben fordult segítségért-, akkor márciustól folytatják a rendszeres vetítéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik