Belföld

LMP-csúcs, vírusharc és bronzos Kemény-fiúk – TOP24 hírek

Új szelek az LMP-nél, BKV-n zötyögő menedzserek, ádáz vírusok és parádés sportsikerek. A Hír24 vasárnapi összefoglalója.

Új szelek fújnak az LMP-nél. A párt kétnapos kongresszusán Jávor Benedeket válaszották frakcióvezetőnek a távozó Schiffer András helyére, és döntés született arról is, hogy a január elején lemondott Kaufer Virág posztját Szél Bernadett kapja. A kongresszusa emellett szombaton azt a döntést hozta, hogy a párt nem vesz részt az Ellenzéki Kerekasztal munkájában.

Fatális hiba vezetett családi tragédiához Veszprém megyében. Még szombaton, a Vid melleti erdőben holtan találtak két embert, apát és fiát. A mentők már nem tudtak segíteni a fejsérülést szenvedett férfiakon. Mint később kiderült, a szerencsétlenséget az okozta, hogy az apa a vadászfegyverrel magára hagyta fiiát a magaslesen. Röviddel ez után a fiú egy lövés következtében életét vesztette. Apja vélhetően nem tudta feldolgozni a tragédiát, ezért maga ellen fordította fegyverét.

BKV-znak a menedzserek is? Sokszor annyira üresek csúcsidőben is a fővárosi főútvonalak, hogy felmerül a kérdés: már a céges kocsikat is elvették. És nagyjából ez is a helyzet. Sok helyen visszatért az úgynevezett „pool car” vagyis kulcsos autók kora, amelyek nincsenek egy emberhez delegálva, hanem a jogosultak használhatják dokumentálva munkájukhoz.

Köhög, fullad, fáj a torka? Az orrdugulás nem más, mint egy immunrendszerünk emelte barikád a kórokozók támadásának visszaverésére. A köhögés pedig ugyanazt a célt szolgálja, mint a tüsszentés, de a váladék a szánkba érkezik…

Kemény Dénes és a vízilabdacsapat lenyomta az olaszokat, és Eb-bronzzal vigasztalódott. A háromszoros olimpiai bajnok magyar féri vízilabda válogatott felemás érzésekkel zárja a kontinenstornát, de a mérleg pozitív serpenyőjében sokat nyom a harmadik hely.

Tripla magyar bravúr született ugyanakkor Csehországban. Heidum Bernadett és Keszler Andrea, valamint a női váltó révén három érmet, egy ezüstöt és két bronzot nyertek a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók az Eb-n.

Történelmi címvédés Melbourne-ben: a Grand Slam-tornák történetének leghosszabb döntőjében Novak Djokovic legyőzte Rafal Nadalt és megvédte a címét. ez A gigászi küzdelem 5 órán és 53 percen át tartott, széket is kellett vinni a két harcosnak az eredményhirdetésnél, mert már alig bírtak a lábukon állni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik