Belföld

Bemutató fórum a Darányi Ignác Tervről Óváron

Január 30-án, Mosonmagyaróváron ismerteti a Vidékfejlesztési Minisztérium széles társadalmi vita után véglegesített 2020-ig szóló Nemzeti Vidékstratégiát.

A most induló Darányi Ignác Terv a családi gazdaságok fejlesztésének ad elsőbbséget, a minőségi mezőgazdaságot, környezet-és tájgazdálkodást segíti, a vidéki Magyarország egészének megújítására törekszik. Ennek érdekében négy átfogó területről: az agrárgazdaságról, a vidékfejlesztésről, az élelmiszergazdaságról valamint a környezet védelméről határoz meg tennivalókat. A minisztérium a Darányi Ignác Terv bemutató fórumát január 30-án Mosonmagyaróváron tartja az egyetem Phare-épületében (Lucsony utca 2.) A program 17 órakor sajtótájékoztatóval kezdődik, amelyet dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter tart.

Ezt 18 órakor fórum követi, amelynek levezető elnöke dr. Roszik Péter, a Győr-Moson-Sopron Megyei Agrárkamara elnöke lesz. Ez a házigazdák köszöntőjével kezdődik. A résztvevőket dr. Nagy István országgyűlési képviselő, Mosonmagyaróvár polgármestere, dr. Szakács Imre országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés elnöke és dr. Schmidt Rezső egyetemei tanár, a Nyugat-magyarországi Egyetem dékánja köszönti. Ezt követően dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter mutatja be a Darányi Ignác Tervet. Háromnegyed héttől Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár, dr. Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár, dr. Kardeván Endre, az élelmiszerlánc-felügyeletért és az agrárigazgatásért felelős államtitkár, valamint V. Német Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik