Belföld

Százmilliós fejlesztés a győri Auto-Szoft Kft.-nél

Az Auto-Szoft Automatizálási és Gépgyártó Kft. saját gyártócsarnokot épített 109 milliós - felerészben az Új Széchenyi Terv pályázati forrásából finanszírozott - beruházással a Győri Ipari Parkban.

A hat éve alapított vállalkozás eddig legnagyobb megbízója, a győri Audi gyár szereldéjében és több megmunkálási területén működött. Most a működés és az optimalizálás, valamint a további fejlesztések helyigényének biztosítása érdekében döntöttek úgy, hogy saját üzemet építenek – közölte Papp Béla cégvezető. Elmondta: a most elkészült üzemcsarnokba heteken belül áttelepítik gépparkjukat.
Hozzátette: a magyar tulajdonban lévő vállalkozás alaptevékenysége ipari termelőberendezések tervezése, gyártása, automatizálása, programozása és szerelése.
A 2500 négyzetméteres telken felhúzott 740 négyzetméteres épületből 600 négyzetmétert foglal el az üzemcsarnok, amelyben  a vállalkozás egyedi tervezésű gépei készülnek – közölte Papp Béla cégvezető. Az MTI érdeklődésére elmondta, hogy az új csarnok lehetővé teszi, hogy a jövőben növeljék jelenleg 11 fős alkalmazotti létszámukat.
Tájékoztatása szerint a cég 2009-ben döntött saját gyár építéséről, mert szeretnének több lábra állni, és az Audi mellett más megrendelőktől is jelentős üzleteket megszerezni.
Papp Béla megjegyezte: az indulás évében a társaság 50 millió forintos forgalmat könyvelhetett el, amit 2011-re megtízszereztek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik