Belföld

Négyszázmilliós szállodafejlesztés Győrben

Több mint négyszázmillió forintból fejleszti a tulajdonos a győri Golden Ball szállodát; a cél a wellness-szolgáltatások kiépítése.

A 417 milliós összegből – amelynek felét az Új Széchenyi Terv pályázatán nyerték el – 300 négyzetméteres wellness-részleget alakítanak ki. Nem húznak fel új épületet, hanem 2000 négyzetméteres fitness-központjukból választanak le egy részt. Az új egység legkésőbb 2014-re elkészül.

A másfél évtizede megnyitott szálló kezdetben erős volt wellness-szolgáltatásaival, ám az elmúlt években több olyan, száznál is több szobát kínáló hotelépült a térségben, amely elvitte a vendégek jelentős hányadát; ezt szeretnék most ellensúlyozni – mondta el Kun Ferenc, a 33 szobás Golden ball Club Kft. ügyvezetője az MTI-nek.

A projekt részeként uszodát, gőzkabint építenek, valamint tovább fejlesztik szauna-részlegüket, megteremtik a “masszázs-hátteret” – közölte. Távlati elképzeléseik között szerepel, hogy új épülettel bővítik a komplexumot.
Kun Ferenc tájékoztatása szerint fél évtizede még vendégeik mintegy 90 százaléka volt külföldi, addig mostanra 60 százalékig csúszott le ez az arány. A wellness-létesítményeket ugyanakkor a hazai vendégek keresik, ráadásul ők víkendezni érkeznek.
A munkanapokon érkező üzleti utazókkal így “hét napossá teheti a hetet” a szálloda – tette hozzá, jelezve: a válság előtti 70-ről mostanra 50 százalékig ment le kihasználtsági mutatójuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik