Belföld

Megkezdődött a fák kivágása Győrben

A GYŐR-SZOL Zrt. a korábban beérkezett lakossági bejelentéseket és a szakmai irányelveket figyelembe véve megkezdte a fakivágási programját.

A GYŐR-SZOL Zrt. munkatársai azokon a területeken vágják ki a fákat, ahol azok balesetveszélyessé váltak, túl közel nőttek az épülethez, veszélyeztetik a közműveket. Emellett abban az esetben is szükséges a kivágás, ha a növény egészségi állapota azt indokolja, vagy fejlesztések miatt újak telepítésére kerül majd sor.

A fakivágási program keretében a GYŐR-SZOL Zrt. szakemberei évente mintegy háromszáz fát vágnak ki Győrben. A munka végrehajtásához indokolt esetben kosaras emelőjármű is szükséges, ilyenkor az ágakat a magasban vágják le és felülről lefelé bontják le a fát. Így történt ez a Soproni út egy szakaszán is, ahol az épületek közé benőtt nyárfát kellett szakszerűen, körültekintő módon, az értékekre vigyázva eltávolítani.
Az így keletkező gallyat és faanyagot a vállalat a komposzt-előállítás egyik alapanyagként használja fel.
A kiadott határozatok értelmében a kivágott fákat a GYŐR-SZOL Zrt-nek 2012 őszén, de legkésőbb következő év tavaszán pótolnia kell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik