Belföld

A Märklin győri fejlesztésével új munkahelyeket teremtett

A több mint 360 millió forintos beruházásnak köszönhetően nem csak új üzemépületet épített a Märklin Hungária Kft Győrben, de félszáz új munkahelyet is teremtett.

A fejlesztés ezzel nem ért véget, a közeljövőben új üzemcsarnokot és bemutató mintaboltot is építenek.
A Märklin-Hungária Termelési Kft.-nél megvalósult 362 millió forintos „jelentős új munkahelyteremtést eredményező ipartelepítési beruházást” a Nyugat-dunántúli Operatív Program mintegy 108 millió forinttal támogatta.

A győri céget a német Märklin cégcsoport, a világ legjelentősebb modell- és játékvasút gyártó vállalata 1993-ban alapította. A most megvalósult projekt keretében nem csak a már meglévő épületekben történtek fejlesztések, de egy új csarnokot is építettek, ahol irodablokk, szociális célú helyiség és szerelde kapott helyet.
A projekt révén 483 munkahelyet tartanak meg és 49 újat hoztak létre. A fejlesztés azért is vált fontossá, mert Győrben nem csak termelés, de termékfejlesztés is zajlik.

A projekt záró rendezvényét csütörtökön tartották, ahol Wolfrad Hans-Albert Bachle ügyvezető kifejtette, a fejlesztések ezzel nem értek véget. A cég megvásárolta a telephelyükkel szomszédos telket, ahol a tervek szerint a közeljövőben tovább bővítik a győri üzemet.
Az ügyvezető azt is elmondta, a 2011-es év sikeres esztendő volt a Märklin Hungária életében, a 2010-eshez hasonló, jó eredményeket értek el. Nagy reményekkel néz 2012 elé is. Hangsúlyozta, a megrendelések tekintetében éppen a jövő hét lehet egy fontos időszak, amikor a nürnbergi játékvásáron képviselteti magát a cég.
Kovács Gábor üzemvezető hozzátette, a tervezett új épület egy ötezer négyzetméteres üzemcsarnok lenne, ahol egy bemutatóterem és új mintabolt is megvalósulna.

Simon Róbert Balázs alpolgármester a győri önkormányzat nevében gratulált a megvalósult beruházáshoz. Mint mondta, örömteli, hogy egy ilyen nagy hagyományokkal bíró vállalat Győrben fejleszti tevékenységét, ami nem mellékesen új munkahelyek teremtésével is jár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik