Belföld

Fidesz: Gyurcsány hagyja el Miskolcot!

Három hónappal a Demokratikus Koalíció (DK) megalakulása után a párt a parlamentbe való bejutás küszöbén áll - mondta Gyurcsány Ferenc miskolci sajtótájékoztatóján. Közben a Fidesz felszólította: hagyják el a várost.

Kapcsolódó cikkek

A DK elnöke úgy fogalmazott: van olyan felmérés, amely azt mutatja, hogy egy százalékon áll a párt, és van olyan, amely szerint ha ma lennének a választások, bejutna a parlamentbe.

Az elmúlt húsz évben egy nulláról induló új párt “nem tudta magát felépíteni úgy, ahogy mi most” – mondta, hozzátéve: a DK szervezetei már több mint nyolcvan választókerületben megalakultak.

A végcél az, hogy stabil középpárt legyen 2014-ben a Demokratikus Koalíció – mondta Gyurcsány Ferenc.

Gyurcsány Miskolcon

A Demokratikus Koalíció elnöke pár napra a miskolci Avas lakótelepre költözött, hogy vendéglátóik kérésére a helyszínen ismerkedjenek meg azzal, hogyan élnek ilyen környezetben.

Gyurcsány Ferencet felemás reakciók fogadták: kapott tegeződő bírálatot és olyan biztatást is, amely arra utalt, Miskolcra még nem jutott el a hír, hogy kivált az MSZP-ből. Videó itt a beköltözésről.

Fidesz: Azonnal hagyják el Miskolcot!

Gyurcsány Ferencnek semmi keresnivalója nincs Miskolcon, ezért a Fidesz felszólítja, hogy “ő és álbaloldali milliárdos bandája azonnal hagyja el a várost” – mondta Sebestyén László országgyűlési képviselő, a Fidesz miskolci elnöke szerdai sajtótájékoztatóján.

A fideszes politikus úgy fogalmazott: nincs szükség a békés miskolciak nyugalmának megzavarására. Lehet, hogy Budapesten még néhányan vevők a pojácaságra, de Miskolc nem az a hely, ahol a gyenge színészi teljesítménnyel el lehetne kápráztatni bárkit is.

Nem lesz rendkívüli közgyűlés

Nem támogatja a Jobbik kezdeményezését dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere. Mint arról beszámoltunk, az ellenzéki párt helyi frakciója rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte azért, hogy nyilvánítsák Gyurcsány Ferencet nem kívánatos személynek a városban.

A polgármester mai közleménye szerint rendkívüli közgyűlést ünnepi, vagy rendkívüli alkalmakkor szoktak tartani. Ez pedig szerinte nem az, így a Jobbik ötletét nem támogatja.

Kifejti ugyanakkor, hogy Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt Magyarország nyakig eladósodott, az emberek elszegényedtek. Az Avason uralkodó állapotokat sem a jelenlegi vezetés idézte elő, de kötelességnek tartják, hogy az elhibázott Fészekrakó-program örökségét helyrehozzák, és újra élhetővé tegyék az Avast. Példaként a közterület-felügyelet megerősítését és a bűnözés visszaszorítását említi Kriza Ákos.

„Tudjuk, hogy számtalan feladatunk van még, de ezt tudtuk Gyurcsány Ferenc öncélú, magamutogató show-műsora nélkül is „– áll a polgármester közleményében.

Az MSZP kiakadt

Az MSZP határozottan elítéli a Fidesz és a Jobbik támadását Gyurcsány Ferenc ellen – írta közleményében Káli Sándor, az MSZP miskolci elnöke. A város korábbi polgármestere szerint az a magát ellenzékinek mondó Jobbik tiltakozik, amelynek képviselői rendszeresen együtt szavaznak a várost vezető Fidesszel, és amelynek miskolci származású Európai Parlamenti képviselője lelkesen asszisztált egy uniós zászló elégetéséhez, majd, mint aki jól végezte dolgát, szépen elutazik Brüsszelbe, s felveszi a magyar viszonylatban tekintélyesnek számító fizetését.

Az a Zsiga Marcell országgyűlési képviselő fejezi ki cinikusan a tiltakozását, aki törvénytelenül, duplán vette fel a költségtérítését, de botrányt okozott azzal is, hogy szolgálati gépkocsijával a mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolót használta – emlékeztet Káli Sándor.

Az a Sebestyén László fideszes országgyűlési képviselő fejezi ki Gyurcsány Ferenc miskolci látogatásával a nemtetszését, aki mind a mai napig nem számolt el a választóinak azzal, hogy állami vállalati alkalmazottként megdolgozik-e a havi egymilliós fizetéséért, vagy sem – tette hozzá.

Ez a jobboldali, szélsőjobboldali össztűz azt mutatja, hogy a demokrácia súlyos veszélyben van Magyarországon, mert hatalmi szóval akarják meghatározni, melyik ellenzéki politikus melyik városba látogathat csak el, s végezheti országgyűlési képviselői munkáját – írta Káli Sándor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik