Belföld

Fehérvári Versünnep

Február 20-ig várják a jelentkezőket a kétfordulós versenyre.

Idén először nemcsak verset, hanem prózát is lehet mondani. A megmérettetésben Székesfehérváron tanuló 9-13 osztályos diákok vehetnek csak részt, és azok a középiskolások, akik más településen lévő intézményben tanulnak, de fehérvári állandó lakosok. A verseny két fordulóból áll, először a válogatók zajlanak, majd a döntőn dől el a végleges helyezés.

A válogatókra 2012. március 3-án és 10-én kerül sor. A finálét 2012. április 14-én tartják.

A zsűri elnöke ezúttal is Kubik Anna Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész lesz. Tagjai: Tóth Auguszta színművész, a Vörösmarty Színház tagja, Varga Sándor újságíró, Nagy Zoltán Péter, a FehérVár hetilap felelős szerkesztője, valamint a Székesfehérvári Egyházmegye képviseletében Tóth Tamás esperes plébános.

Idén harmadik alkalommal rendezi meg a Fehérvár Médiacentrum Kft. a Székesfehérvári Egyházmegyével, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatával és a Szent István Művelődési Házzal együttműködve a Fehérvári Versünnepet. A programsorozat fővédnöke Spányi Antal megyés püspök, valamint dr. Cser-Palkovics András polgármester.

A versennyel kapcsolatos legfontosabb információk megtalálhatók a www.versunnep.hu honlapon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik