Belföld

Sok a lemondás és az önfeloszlatás

Lemondott Pitvaros polgármestere, Radó Tibor, és feloszlatta magát a magyarcsanádi képviselő-testület .

Kapcsolódó cikkek

A Csongrád megyei község, Pitvaros polgármestere. Radó Tibor a csütörtök délután megtartott munkaértekezlet után döntött úgy, hogy távozik posztjáról. A képviselők ugyanis bejelentették, hogy nem akarnak vele tovább dolgozni. Az elmúlt néhány hónapban megromlott a munkakapcsolat köztük – írta a napilap. Időközi polgármester-választást kell kiírni a településen, addig a községvezetői feladatokat Anderkó Attila alpolgármester látja el.

De nem csak Pitvaroson lesz választás, hanem Magyarcsanádon is. Szintén csütörtökön történt, hogy feloszlatta magát a magyarcsanádi képviselő-testület.

Az újság információi szerint a téma az ülés végén, érdemi döntések meghozatala után került napirendre, Farkas János alpolgármester állt elő a javaslattal. A polgármesterrel együtt héttagú testületből egy képviselő hiányzott – az indítványt minden jelenlévő megszavazta. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor tartanak időközi választást Magyarcsanádon.

A 2010-es önkormáynzati választás óta, a korábbi ciklusokhoz képest, rendkívül sok helyen mondott le a polgármester, illetve oszlatta fel magát a képviselő-testület.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik