Belföld

Informálisan ígért Tarlósnak a kormány

Tarlós informális ígéretet kapott, hogy a kormány megoldást talál a BKV helyzetének rendezésére.

Külön Tarlós-Orbán találkozó már nem lesz a BKV-ügyben, viszont a kormány már a jövő héten dönthet arról a javaslatcsomagról, amelyet a főpolgármester juttatott el a miniszterelnöknek és a kabinet több tagjának – közölte a Magyar Nemzettel a városháza.

Jelentősen módosultak a Fővárosi Közgyűlés korábbi BKV-mentő előterjesztésének pénteken közzétett határozati javaslatai. A Magyar Nemzet információi szerint ugyanis Tarlós István főpolgármester egyelőre informális ígéretet kapott arra, hogy a kormány – az uniós és az IMF-tárgyalásoktól függetlenül – megoldást talál a közlekedési cég helyzetének rendezésére.

A kabinet várhatóan ugyancsak a jövő héten határoz az ügyben. Ezért az új döntési pontokban még elvi szinten sem szerepel a tarifaemelés, ellenben rögzítik, hogy összességében nem lehetséges a teljesítménycsökkentés. Szintén kimondanák, hogy az önkormányzat a budapesti tömegközlekedésben az elmúlt 44 év legjelentősebb átalakítását hajtja végre. Mindeközben arra utasítanák a BKV vezetőit, hogy a “saját hatáskörben még megvalósítható megtakarítási és racionalizálási lehetőségeket maximális mértékben érvényesítse és hajtsa végre” – ismerteti a szombati Magyar Nemzet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik