Belföld

Mennyire akadálymentes Győr?

24.hu
24.hu

2012. 01. 18. 19:19

Tegyünk egy virtuális túrát Győrben, hogy leellenőrizzük, mennyire vannak felkészítve a városi épületek a fogyatékkal élők fogadására!

Korábban a témában:

Az egészséges embereknek meg sem fordul a fejükben, mi lenne, ha nem tudnának bemenni a postára feladni a csekkjeiket, egyszerűen azért, mert ahhoz egy lépcsőn keresztül vezet az út, ami leküzdhetetlen akadály, ha éppenséggel tolókocsiban ül valaki. Lássuk, Győrben mennyire figyelnek oda a fogyatékkal élő embertársainkra!

Hivatalok, hivatalos ügyintézés

A Győri Rendőrkapitányság, a Munkaügyi Bíróság, a Győri Fellebbviteli Bíróság Győri Ítélőtábla és Fellebbviteli Főügyészség, a Pannon Víz Ügyfélszolgálati Iroda a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal mind-mind akadálymentes környezetben várja ügyfeleit.

Oktatási egységek

A Széchenyi Egyetem Új Tudásterét, Könyvtárát és Kollégiumát úgy alakították ki, hogy a fogyatékkal élők is problémamentesen bejuthassanak és az épületekben is akadálymentesen közlekedhessenek.

A Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karának épülete szintén az előbbi elven működik.

Kulturális szolgáltatást nyújtó intézmények

Győr legnagyobb kulturális intézetei egyaránt akadálymentes kialakítással várják a fogyatékkal élő társainkat, ezek a következők: a Győri Nemzeti Színház, a Gyermekek Háza, a Richter Terem, a Petőfi Sándor Művelődési Ház, a Xantus János Múzeum, a Zsinagóga és a Zichy-palota.

Tömegközlekedés

A helyi járatok menetrendjében sűrűn találunk olyan buszokat, amelyek alacsony padlósak, ezzel könnyítve a mozgássérültek közlekedését.

A vidéki buszpályaudvart 2011-ben akadálymentessé tették a felszálló peronokat, de még néhány munkálatra szükség van.

A vasútállomáson viszont egyelőre nem megoldott a mozgássérültek közlekedése.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.