Belföld

A BKV miatt sokallhatott be Atkári

Lapinformáció szerint a főpolgármester pénzügyi főtanácsadója nem adná a nevét a kormány által, a vállalat megmentéséért cserébe kért intézkedésekhez.


Atkári János
Fotó: MTI / Kovács Attila

A Népszava értesülései szerint összefügg a BKV finanszírozási problémájával a főpolgármester pénzügyi főtanácsadójának távozása. A napilap szerint a kormány szerdai ülésén szóba kerül a BKV megmentését is taglaló javaslatcsomag.

A szerdai számban ismertetik, hogy a korábban Demszky Gábor főpolgármester gazdasági helyetteseként dolgozó Atkári János – akinek nevéhez fűződött a vezetőváltás utáni 2011-es fővárosi “válságköltségvetés”, valamint a még szigorúbb idei büdzsékoncepció is – váratlanul, 16 hónap után közös megegyezéssel távozik február elsejei hatállyal a Városházáról.

A Népszava úgy tudja, hogy a lépésnek köze lehet ahhoz, hogy a jelek szerint küszöbön áll a megegyezés a kormánnyal a csőd elől menekülő BKV megmentéséről. Információik szerint elképzelhető, hogy a kormány szerdai ülésén szóba kerül a BKV megmentését, illetve hosszú távú, fenntartható finanszírozását is taglaló javaslatcsomag, melyet pénteken küldött el az önkormányzat, csakhogy a kabinet a pénzért cserébe olyan intézkedéseket, garanciákat kérhet, amelyek végrehajtásához Atkári János nem kívánta adni a nevét – írja a napilap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik