Belföld

Ki lesz Győr Megyei Jogú Város Díszpolgára?

„Győr Megyei Jogú Város Közgyűlése javaslattételi felhívást tesz közzé GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS DÍSZPOLGÁRA" kitüntető címek és "PRO URBE GYŐR" díjak 2012 évi adományozására.

Kapcsolódó cikkek

A díj adományozására javaslatot tehetnek többek között egyházi szervezetek, társadalmi szervezetek, kamarák, gazdasági- és érdekképviseletek helyi szervei, valamint a városban működő intézmények.

Díszpolgári cím adományozható azon személyeknek, akik az alkotmányban rögzített társadalmi rend létrehozásáért életük példájával, vagy életművükkel maradandó érdemeket szereztek.
Pro Urbe Győr díjban részesíthetők azon személyek, illetve kollektívák, akik (amelyek) a társadalmi, gazdasági, tudományos, művészeti, irodalmi életben, a város múltjának megőrzésében, az egészségügy, az oktatás, a közművelődés, vagy sport területén tartósan kiemelkedő munkát végeztek.

Az írásba foglalt javaslatokat Győr Megyei Jogú Város Polgármesteréhez kell benyújtani (9021 Győr, Városház tér 1.) legkésőbb 2012. február 15.-éig. A kitüntetési javaslatnak tartalmaznia kell: a jelölt személy fontosabb adatait (név, születési hely, idő, lakcím, foglalkozás), életútjának, szakmai munkásságának ismertetését, valamint a kitüntetés részletes indokolását.

Az előkészítés és döntés során csak a kezdeményezésre megjelölt határidőig érkezett és az ismertetett feltételeknek megfelelő javaslatok vehetők figyelembe.

2011-ben a díszpolgári címet dr. Ottófi Rudolf (posztumusz), egykori alpolgármester, főiskolai docens, valamint Michael Leier, a Leier Hungária Kft. tulajdonosa, ügyvezető igazgatója kapta. Előbbi Győr város oktatási és kulturális életének irányításában szerzett elévülhetetlen érdemeiért, valamint több évtizedes példaértékű pedagógiai tevékenységéért, míg utóbbi kiváló gazdasági eredményeiért, Győr városát gazdagító, maradandó értéket teremtő műemléki és gazdasági beruházásaiért, valamint karitatív tevékenységéért érdemelte ki e megnevezést.

További részletek a www.gyor.hu oldalon olvashatóak.

Vedd kézbe a 24.hu legemlékezetesebb tartalmait!
Izgalmas arcok, kihagyhatatlan történetek
Keresd az újságárusoknál, vagy rendeld meg az mc.hu/riporter oldalon!
Megrendelem

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.