Belföld

Egyre közelebb az összeomláshoz a BKV

Fogynak a működőképes buszok, nagyobb fennakadásokra készülhetnek az utasok.

A hideg időjárás és az alkatrész-utánpótlás leállítása miatt egyre kevesebb olyan buszt tudnak kiadni a reggeli üzemkezdetkor, amely megfelel az előírásoknak. Ma például 30 kocsi késve, 10-15 pedig egyáltalán nem ment ki a garázsokból – nyilatkozta a Közlekedési Érdekvédelmi Körök Szövetségének alelnöke. Nemes Gábor szerint mindez azt jelenti, hogy előfordulhatnak nagyobb fennakadások a közlekedésben.

A szakszervezeti vezető jelezte: bár korábban tervezték, hogy a kollektív szerződés újratárgyalásának megakadása miatt a 2010-eshez hasonló forgalomlassító demonstrációt szerveznek, erre egyelőre nem kerül sor. Az utasok szimpátiáját nem akarják elveszíteni, ezért mindent megtesznek azért, hogy kellő számú jármű álljon forgalomba.

A főpolgármester a múlt héten arról beszélt, hogy vészesen fogy az idő, és csak akkor menekül meg a BKV, ha gyors megegyezés születik a kormánnyal. Tarlós István személyesen vezeti azt az ötfős tárgyalódelegációt, amely a BKV megmentéséről tárgyal majd.

Rajta kívül Rogán Antal belvárosi polgármester, Németh Zoltán, a fővárosi Fidesz-frakció vezetője, György István főpolgármester-helyettes, valamint Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes szerepel a küldöttségben.

A megbeszélések menetrendjéről egyelőre nem tudni semmit, így az sem világos, hogy kikkel és miről ülnek le egyeztetni. A városvezető mindenesetre többször is kijelentette: személyesen Orbán Viktorral akar megállapodni a kérdésben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik