Belföld

Navracsics blogja lemondatná Schmittet

A közigazgatási és igazságügyi miniszter által alapított blog szerkesztői véleménye szerint csak Schmitt Pál haladéktalan lemondásával védhető meg a köztársasági elnöki poszt tekintélye.

A Jobbklikk nevű konzervatív blog – aminek jó ideig Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter is szerzője volt – pénteki bejegyzésében Schmitt Pál köztársasági elnök haladéktalan lemondását tartja a legjobb eszköznek a köztársasági elnöki poszt tekintélyének védelmére. „Az elnöki hivatal tekintélyének megmentéséért, de legalábbis megőrizve az esélyt annak újjáépítésére, Schmitt Pálnak haladéktalanul le kellene mondania” – írja a szerkesztőségi vélemény.

A bejegyzés szerint a sajtóból érkező súlyos plágiumvádakat a Köztársasági Elnöki Hivatal csak elutasítani tudta, de részleteiben cáfolni nem. „Hiteles cáfolat hiányában a plágiumvád számunkra nem politikai elemzés, vagy az érvek egymással szembeni mérlegelésének dolga. Úgy gondoljuk, hogy az elnöki hivatal tekintélyének megmentéséért – de legalábbis megőrizve az esélyt annak újjáépítésére – Schmitt Pálnak haladéktalanul le kellene mondania” – írják a Jobbklikk blog szerzői közös szerkesztőségi véleménybejegyzésükben.

A blogot még 2007 novemberében alapította Navracsics Tibor társasblogként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik