Belföld

Az MSZP szerint Fellegi elismerte az eddigi gazdaságpolitika bukását

A szocialisták változatlanul a parlament rendkívüli ülésének összehívását sürgetik, hogy ott visszavonhassák az Európai Unió által kifogásolt törvényeket.

Az MSZP szerint a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) tárgyaló delegációt vezető Fellegi Tamás Washingtonban elismerte az orbáni gazdaságpolitika bukását. Burány Sándor országgyűlési képviselő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: egyetért az Orbán-kormány tárca nélküli miniszterével abban, hogy olyan gazdaságpolitikára van szükség, amely megerősíti a piacok bizalmát és lerakja a fenntartható növekedés alapjait. Véleménye szerint ez a nyilatkozat azonban csakis úgy értelmezhető, hogy Fellegi Tamás elismerte a kormány eddigi, nemzetközi bizalomvesztéshez és várhatóan recesszióhoz vezető gazdaságpolitikájának bukását.

Christine Lagarde IMF-vezérigazgató szavai világossá tették, hogy már a tárgyalási időpontok kitűzésének is előfeltételei vannak, ezért az MSZP változatlanul a parlament rendkívüli ülésének összehívását sürgeti, hogy ott visszavonhassák az Európai Unió által kifogásolt törvényeket – tette hozzá Burány Sándor.

Az MSZP-s képviselő szerint a miniszterelnöknek távoznia kell, ugyanis továbbra sem érti a helyzet súlyát, így fordulhatott elő, hogy reggeli rádióinterjújában az adatvédelmi biztos mandátumának megszüntetésével kapcsolatos brüsszeli aggodalmat úgy értékelte, hogy “porszemnek tűnik a gépezetben”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik