Belföld

Böngészhetnek az óvári kórházban várakozók

Díjmentesen internetezhetnek mobiljukkal vagy laptopjukkal a mosonmagyaróvári kórházba látogatók.

Ingyenes WIFI rendszert építettek ki a mosonmagyaróvári Karolina Kórház Rendelőintézetben, melynek célja, hogy a várakozó betegek illetve hozzátartozóik számára gyorsabban teljen az ott töltött idő.

A vezeték nélküli internethez a sürgősségi ambulancia folyosóján, a röntgen és a laboratórium várójában, a belgyógyászat, a gasztroenterológia, a kardiológia és a szülészet társalgójában, a gyermekosztály, illetve a sebészeti traumatológia előterében lehet csatlakozni.

A Karolina Kórház munkatársa elmondta, nem tud arról, hogy a megye többi hasonló intézményében lenne ingyenes internetelérés.
Megkérdeztük azt is, a vezeték nélküli hálózat nem okozhat-e problémát a klinika gépeinek működésében, hiszen korábban mobiltelefont sem lehetett használni ezeknek közelében. Erre a következő választ kaptuk:
– A WIFI rendszer jóval magasabb hullámhosszon működik, mint ami zavarná a műszereket. A mobiltelefonok 1800-1900 megahertzen történő sugárzásával ellentétben, a vezeték nélküli internet 2,4 gigahertzes tartományban található.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik