Belföld

Ezért kellett megemelni a kecskeméti távhő árát

Kecskeméten a távhő hatósági áremelése az elmaradó állami támogatást ellensúlyozza - nyilatkozta a Horváth Attila, a Termostar Hőszolgáltató ügyvezető igazgatója.

Az ügyvezető igazgató közlése szerint elkerülhetetlen volt a hatósági ár megengedett maximumával, a 4,2 százalékkal emelni a lakosságnak, és a meghatározott közintézményeknek a távfűtés díját, mert az ebből származó pluszbevétel – a társaság kalkulációi szerint 80-90 millió forint -, éppen annyi, amennyivel kevesebb állami támogatást kapnak az idén.

Horváth Attila elmondta: a 69 százalékban a helyhatóság, míg 31 százalékban az EDF DÉMÁSZ tulajdonában lévő társaság több mint 11 ezer fogyasztót lát el a megyeszékhelyen. A cég – köszönhetően a hosszú, enyhe ősznek is – 5-10 millió forintos eredménnyel zárja a 2011. évet.

A közületi fogyasztói tarifákon az év első napjától nem változtatott a társaság. Az új díjszabás kidolgozása jelenleg is tart, és várhatóan 1-2 héten belül befejeződik. Az ebbe a kategóriába tartozó ügyfelek ugyancsak az infláció mértékével megegyező drágulásra számíthatnak – fogalmazott a vezető emlékeztetve arra, hogy a mostani módosítást megelőzően a lakossági és közületi alapdíjak 2005. január 1-je, míg a lakossági hőenergia díja 2008 novembere óta nem változtak Kecskeméten.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik