Belföld

Több munkahely lehet Mosonmagyaróváron

A mosonmagyaróvári Wahl Hungária Kft. nagymértékű beruházásának következtében a következő években emelkedhet az alkalmazottak száma.

A szépség- és a fodrászipari termékeket gyártó mosonmagyaróvári Wahl Hungária Kft. több mint 980 millió forint mértékű beruházás keretében új gyártócsarnokot épít, és új gyártóeszközöket szerez be – közölte a társaság szerdán az MTI-vel.
A cég tájékoztatása szerint a beruházáshoz az Új Széchenyi Terv “Komplex vállalati technológia fejlesztés” pályázatán 295 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaptak.
A projekt 2011. február 16-án kezdődött meg, és várhatóan 2013. február 15-ig befejeződik.
A komplex fejlesztés keretében egy 2.400 négyzetméteres gyártócsarnokkal bővül az üzem, ami várhatóan 2012 év elejéig elkészül. A termeléshez korszerű, új gyártóeszközöket is vásárolnak.
A komplex fejlesztés hatásaként a következő években százzal növekedhet a cég jelenlegi 350 fős dolgozói létszáma.

A Wahl Hungaria Kft. 1993-ban alakult, magas minőségű termékeket készít a szépség- és a fodrászipar számára. Világszerte elismert termékeik iránt a gazdasági válság ellenére folyamatosan növekszik a piaci kereslet.
A társaság 2010-ben és 2011-ben 22 millió euró árbevételt ért el, ebből 21 millió euró származott exportból, a világ több országába, többnyire az európai piacra és az USA-ba szállítanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik