Belföld

Ökohíd, mely összeköt minket

7 millió eurós beruházásból egységes hálózattá szerveződik a határtérség.

Az Ausztria – Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében nyert több mint két millió eurós támogatást Kapuvár Város Önkormányzata. A projekt a burgenlandi Fertőzug és a Hanság-Rábaköz turisztikai fejlesztését célozza oly módon, hogy a két társtérség elérhetőségét és összekötését valósítja meg. A projekt eredményeként Kapuvár és a Rábaköz az észak-déli kerékpáros közlekedés szerves részévé válik. Mindezt a Hanság-főcsatornán megépítendő új kerékpáros és gyalogos híd is elősegíti majd.

A fejlesztés eredményeként a térség kerékpárhálózata nagymértékben bővül, megvalósul az átjárhatóság a környező régiókba, ami elősegíti az aktív és az ökoturizmus fellendülését. A beruházás eredményeként egységes hálózattá szerveződik a határtérség.

A „Fertő-Hansági környezetbarát mobilitás” címet viselő projekt összköltségvetése több mint 7 millió euró, melyből több mint 6 millió euró támogatásból származik.

A projekt megvalósítása során 2010. április 13-i kezdete óta lezajlottak a közbeszerzési tanácsadó, projektmenedzsment, marketing és nyilvánosság, kiviteli tervek, műszaki ellenőr, rendezvényszervezés feladatkörét ellátó szervezetek beszerzési, valamint közbeszerzési eljárásai. Aláírásra kerültek a Partnerségi, valamint ERFA szerződések. 2011. április 6-án a Hanság főcsatorna északi oldalán került sor a projektnyitó rendezvényre, majd június 16-án az aktív turisztikai konferencia is megrendezésre került, melynek fő célja a térség turisztikai potenciáljának bemutatása, valamint a regionális, illetve térségi turizmusfejlesztési stratégiákkal összhangban, annak fejlesztési lehetőségeinek bemutatása, különös tekintettel a kerékpáros turizmusra, a határon átnyúló turisztikai együttműködés fényében.

A kapuvári önkormányzat részt vesz a 2012. február 12-15. között Bécsben megrendezésre kerülő Ferien Messe nevű nemzetközi turisztikai vásáron, ahol saját pulttal a magyarországi kiállítókkal közös „szigeten” lesz jelen. Az önkormányzat célja a Fertő – Hanság mobil projekt promotálása mellett a Rábaköz, és a Hanság bemutatása, ismertségének növelése a vásárra kilátogató nagyközönség számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik