Belföld

Kapuvár: internetes szavazáson keresnek nevet a hídnak

Kapuváron jó fél éves munka után novemberben adták vissza a forgalomnak a megszépült és szélesített hidat, amely a város déli városrészt köti össze a központtal. Az eddig névtelen hidat az önkormányzat most elnevezné.

A kapuvári képviselőtestület névpályázatot írt ki, hisz  a Kis-Rábán átívelő műtárgyat korábban legfeljebb Kis-Rába hídként emlegették a helyiek, de ugye Kis-Rába hídból meg van néhány a városban. Egy hónapon át gyűjtötték e-mailben, levélben, a polgármesteri hivatalban a javaslatokat. Több tucatnyi ajánlat érkezett. Decemberi ülésén a képviselőtestület gazdasági bizottsága ezek közül választott ki hatot, ezek:

Báró Berg Gusztáv (a XIX. század második felében az ő munkássága során lendült fel Kapuvár gazdasága, oktatása),

Esterházy (a volt kapuvári uradalom birtokoscsaládja),

Erzsébet,

Nádasdy (Kapuvár középkori történelmében meghatározó család),

Dr. Szalai Jenő (Kapuvár egykori nagy tiszteleben álló háziorvosa)

Szent Anna (Kapuvár védőszentje).

A kapuvári képviselők januári ülésükön szeretnének dönteni a híd nevéről és ehhez a kapuváriak és érdeklődők szavazatát várják, hisz terveik szerint a hat névjavaslatból annak szavaznak bizalmat, amelyiket a legtöbb lakossági támogatást kapja.

A felsorolt hat névjavaslatra január 6-ig lehet szavazni a kisalfold.hu-n, a kapuvar.hu-n, illetve a városházán levélben is leadhatják javaslatukat a névadásban részt venni kívánok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik