Belföld

Magányos éhezés politikai okból

A középiskolai tanár a demokratikus jogok védelmében nem eszik három hétig.

Kapcsolódó cikkek

A barcsi Molnár Tibor január elsején, az új alaptörvény életbelépésének napján úgy döntött, három hétig nem eszik – írja a Népszabadság. A középiskolai tanár így tiltakozik az ellen, hogy a kormány drasztikusan megnyirbálta a demokratikus jogokat. Molnár Tibor – mint a lapnak elmondta – korábban nem politizált, most azért döntött az egyéni akció mellett, mert meg akarja nyugtatni a lelkiismeretét. Úgy véli, a kormány hatalomgyakorlása elfogadhatatlan egy gondolkodó embernek.

Felesége – akivel három kiskorú gyermeket nevel – értelmetlennek tartja férje demonstrációját, annak szerinte semmilyen hatása nem lesz a kormányra. Ezzel Molnár Tibor sem vitázik, ő is biztos benne, hogy a politika semmit sem törődik sem az ő, sem az ország sorsával. Akciójától csak annyit vár, hogy talán mások is elkezdenek őrlődni azon, tenni kell valamit.

Amúgy a pedagógus otthonában, illetve az iskolában éhezik. (Az intézményt nem nevezte meg, nem akarta, hogy annak baja essék magányos demonstrációja miatt). Mivel otthon – titokban – ehetne, elfogadja, hogy a kívülállók kételkedhetnek éhezésében. A Népszabadságnak azt mondta: becsületszavát adja, hogy valóban éhezik, s csak vizet és vitamintablettát fogyaszt. Szavában vagy hisznek, vagy nem. Aki nem hisz neki, az kedvére kontrollálhatja éhezése valódiságát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik