Belföld

Kategóriagyőztes Pecsenyehattyúk

Sikeresen szerepelt a XII. Pécsi Nemzetközi Diákfilmfesztiválona "Pecsenyehattyúk" című animációs film. A kategóriagyőztes alkotást a Munkácsy Mihály Általános Iskola három diákja készítette, Parti Nagy Lajos azonos című meséjének feldolgozásával.

Kedden kapta kézhez a Pécsi Kulturális Központ értesítését a Munkácsy Mihály Általános Iskola, miszerint a Kistitanik Animációs Műhely “Pecsenyehattyúk” című filmje  kategóriagyőztes lett,  azaz a legjobb általános iskolás animáció díjat nyerte el a XII. Pécsi Nemzetközi Diákfilmfesztiválon.

A Kistitanik Animációs Műhely Parti Nagy Lajos azonos című meséjét dolgozta fel. A filmet egy háromfős stáb készítette: Bácskai Bettina és Kiss Eszter 7. osztályos tanulók, valamint a mesemondó-narrátor Somos Nóra, aki harmadikos Munkácsys diák. 

“Nagyon nagy siker ez számunkra és Székesfehérvár számára is, hiszen az országban szinte egyedülálló, hogy a tananyag részeként, órarendi tantárgyként „tanulhatják” a gyerekek az animációt. Nem ez az első sikerünk, hiszen tavaly a gáláig jutottunk, előtte pedig különdíjasok lettünk. Ez a mostani elismerés eddigi munkánk megkoronázása.” – mondta el Tóth Péter, a Munkácsy Mihály Általános Iskola igazgatója.

A munkálatok 2010 szeptemberében kezdődtek és 2011 május végére értek véget. Heti 3-4 óra stúdiómunka és közel ugyanennyi otthoni előkészítő tevékenység eredményeként mutathatták be a filmet júniusban, a Munkácsy Mihály Általános Iskola tanévzáró kiállításán. Ezt követően nevezték be a Pecsenyehattyúkat a nemzetközi diákfilmfesztiválra, ahol a a legjobb általános iskolás animációnak választották a fehérvári tanulók filmjét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik