Belföld

Gázolajat sikkasztott

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Központi Ügyeletét hétfőn délelőtt tíz óra körül hívta fel egy férfi telefonon, hogy Székesfehérvár és Csór között a 8-as főút mellett található benzinkút mögötti parkolóban azt látja, hogy egy Volvo kamionból üzemanyagot szívnak le.

Amikor a járőrök a helyszínre értek, meglátták a parkoló kamiont, ami egy Citroen teherautót takart. A járművek mellett két férfi állt. Azokat a rendőrök ellenőrzés alá vonták. A 36 éves kaposvári kamionsofőr, valamint a Citroen 24 éves csákvári sofőrje az intézkedés során azt állította a rendőröknek, hogy üzleti ügyben találkoztak ott egymással. A rendőrök azonban a Citroenben találtak nyolc kannát, amikben különböző mennyiségű gázolaj volt, valamint egy kb. két méter hosszú gumicsövet is, amikkel a sofőr nem tudott elszámolni. Így a rendőrök mind a két férfit előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra.
Mint később kiderült a rendőrök által megtalált és lefoglalt nyolc kannában összesen 180 liter gázolaj volt, melynek értéke 79 740 Ft. A fehérvári nyomozók felvették a kapcsolatot a kamionsofőrt alkalmazó szállítási céggel, melynek során a vezetőtől megtudták hogy a nyerges vontató a cég tulajdona, azzal és az üzemanyaggal a gépkocsivezető nem rendelkezhet sajátjaként. Így a fentiek alapján a rendőrök a Volvo sofőrjét sikkasztás elkövetésével gyanúsították meg, míg a Citroen teherautót vezető férfit orgazdaság elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként.
A két férfi tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, ugyanakkor egyikük sem tett vallomást. Mindketten szabadlábon védekeznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik