Belföld

Sok kutya kóborolt el a durrogtatás miatt

Megyénkben idén szilveszterkor sok házi kedvenc szökött el ijedtében.

A tűzijátékok és petárdák miatt idén sok kutya szaladt világgá szilveszter éjjel. Egyelőre több a keresett, mint a megtalált állat. Szabó Réka, a győri állatmenhely ebrendésze a Kék Duna Rádiónak elmondta, eddig 8 ebet vittek be hozzájuk, de már körülbelül 20-an érdeklődtek az elkóborolt kedvencek után. Eddig három kutyát sikerült hazajuttatni és sajnos olyan eset is volt, hogy egy forgalmas út mellett elütve találták meg az állatot.

A tapasztalatok szerint továbbra is nagy probléma, hogy a chipes kutyákat nem regisztráltatják a gazdik, így nem kerülnek be az országos rendszerbe, ez pedig olyan, mintha az állat nem is lenne chippel ellátva. A győri állatmenhelyen a következő egy hétben még további bejelentésekre számítanak.

Kitartó kereséssel előkerülhetnek a kedvencek. Fontos, hogy minél több helyen jelentsék be az elveszett állatot, tegyék ki a fotóit forgalmas helyeken, postákon, élelmiszerüzletekben, tegyenek bejelentést az állatmenhelyeken és a gyepmesteri telepeken. Minél részletesebb leírást adunk a kutyáról, annál valószínűbb, hogy előkerül a kóborló kedvenc.

A győri állatmenhelyen a következő telefonszámon jelentkezhetnek: 06-20/445-6572

Ajánlott videó

Olvasói sztorik