Belföld

Selmecziék éjt nappallá téve védik az országot

A Fidesz szóvivője szerint ők minden eszközzel segítenek az embereken, az LMP-t viszont félő, hogy a "Lusták, Munkakerülők Pártjának" fogja nevezni a közvélemény.

A Fidesz arra kéri az LMP képviselőit, hogy térjenek vissza az Országgyűlés falai közé és vegyék fel a munkát – mondta a párt szóvivője.

Selmeczi Gabriella, csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: az ország sok szempontból bajban van, az országgyűlési képviselők gyakorlatilag „éjt nappallá téve dolgoznak azon, hogy törvényekkel, jogszabályokkal megvédjék az országot és elindítsák a gazdasági növekedés útján”.

Hozzátette: szeretné, ha nemcsak kormánypárti és egyes ellenzéki képviselők vennének részt a munkában, hanem mindenki, aki parlamenti mandátumot kapott.

A szóvivő kifejtette: a Fidesz és a kormány eltökélt abban, hogy minden eszközzel segítsen az embereknek, a devizahiteleseknek, és megvédje az országot a gazdasági-pénzügyi támadásoktól. „Ehhez képest vannak olyan ellenzéki pártok, például az LMP, amelyek ebben a munkában nem vesznek részt, bár emberek ezzel a felhatalmazással és feladattal küldték őket a parlamentbe” – fogalmazott Selmeczi Gabriella, ismertetve, hogy az LMP szerdán, és december 23-án sem vett részt az országgyűlés munkájában, továbbá terveik szerint pénteken sem veszik fel a munkát.

„Igaz, hogy az LMP-re kevesen szavaztak, a társadalom egy nagyon szűk rétege küldte őket az Országgyűlésbe, de mégiscsak úgy tisztességes és úgy való, hogyha ezeket a képviselőket megbízták, (……) akkor elvégezzék a feladatot” – hangzott el.

Úgy vélekedett: „jelen pillatanban az LMP tevékenysége igazából csak azoknak a kis barkácsboltoknak hoz profitot, akik lakatot és láncot árulnak”.

Selmeczi Gabriella kijelentette: a párt elsődleges célja nem az állampolgárok megsegítése, hanem hogy bekerüljenek a híradókba, címlapokra, ugyanakkor „érdemi munkát nem tudnak elvégezni, amiről érdemes lenne hírt adni”.

Mint mondta, az LMP-nek vissza kell térnie a parlamentbe, nem lenne jó ugyanis, ha a közvélemény “Lusták, Munkakerülők Pártjának” nevezné a szervezetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik