Belföld

Sikeres évet zár Alsóőr

Alsóőr/Unterwart önkormányzatának vezetősége megállapodott a falu 2012-es költségvetéséről. Alsóőr összesen 2,35 millió euróval gazdálkodhat az elkövetkezendő évben.

Folytatódik a lakásépítés

Horváth József polgármester elégedetten nyilatkozott az elmúlt év eredményeiről és beszámolt a község 2012-es terveiről is. A fiatal családok és az alsóőri ifjúság is kitüntetett figyelmet kapott a költségvetési tárgyalások során. Eddig már tizenkét kulcsrakész lakást építtetett az önkormányzat fiatalok részére azzal a célzattal, hogy megakadályozzák a faluból való esetleges elvándorlást. Alsóőrött további öt, Németciklényben pedig négy lakást épít 2012-ben az önkormányzat.

Virágzik az Alsóőri Ipari Park

Alsóőr gazdasági életében továbbra is elsőrendű helyet foglal el az ipari park, mely idén is több neves céggel bővült – a Lagerhaus, a Kika és a Lutz is az Alsóőri Ipari Parkban terjeszkedett tovább. A park fejlesztésére továbbra is komolyabb összeget szán a község vezetősége. A komplexum jelenleg mintegy 600 embernek biztosít munkahelyet.

60 rendezvény egy év alatt

Kulturális szinten is sok minden történt 2011-ben, több, mint 60 rendezvény került lebonyolításra a faluban. Az Alsóőri Magyar Média és Információs Központban és a községteremben is számos kiállításon, táncos rendezvényen és tudományos előadáson vehettek részt az érdeklődők.

A falu parkjában felavatták Alsóőr nagyformátumú címerét és a Szent Katalin templom restaurált orgonájának felszentelése is nagy eseménynek számított novemberben. Ägidius Zsifkovics püspök személyesen avatta fel a 170 éves hangszert.

Kiépül az óvoda és az iskola

A helyi kétnyelvű óvodában engedélyezték, hogy jövőre még egy csoport indulhasson. A jelenlegi csoportokban már nem fértek volna el az újonnan jelentkezők.

Megújul a községterem

A községterem is megújul 2012-ben. A falu nagyszabású rendezvényeinek otthont adó nagytermében lecserélik a 30 éves bútorzatot és a technikát is korszerűsítik.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik