Belföld

Megpróbálták elkergetni az éhségsztrájkoló tévéseket

Felszólították a demonstrálókat, hogy azonnal hagyják el az MTVA székházának területét. Navarro szerint az MTVA módszerei az '50-es, '60-as éveket idézik.

„Abszurd bohózat, ami itt folyik. Nemrég kijött egy ember egy félbehajtott A4-es papírt lobogtatva azt állítva, hogy a terület tulajdonosának nevében beszél, aki azt üzeni: hagyjuk el a helyszínt, mert az magánterület. Semmiféle meghatalmazást nem tudott felmutatni, a nevét sem árulta el. Majd miután látta, hogy nem ér célt, fogta magát, és visszament az épületbe. Később telefonon sikerült elérnünk a terület tulajdonosát, aki cáfolta, hogy bárkit is megbízott volna azzal, hogy a nevében eljárjon. Azt mondta, senkinek nem adott semmiféle utasítást” – mondta a Hír24-nek Nagy Navarro Balázs nem sokkal az eset után.


Fotó: Neményi Márton

A Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezetének vezetője szerint az MTVA, élén a kommunikációs igazgatóval, Szabó Lászlóval „gyalázatos kísérletet tesz arra, hogy lejárassa az éhségsztrájkolókat”.

„Miközben nem számolnak be hitelesen az éhségsztrájkról vagy korábban a Lomnici-ügyről, folyamatosan megpróbálnak lejáratni minket. Szégyen és egyúttal döbbenetes, hogy becsempésznek titkosszolgálati módszerekkel szétrágott sonkás kifliket a melegedőszobába a biztonsági szolgálat embereivel, majd lefotózzák azokat. Az pedig, hogy az MTVA kommunikációs igazgatója arra áldozza az idejét és a pénzt, hogy a Facebookon ellenoldalt hozzon létre, szégyen, gyalázat. Az ’50-es, ’60-as éveket idézi a módszerük” – reagált Nagy Navarro Balázs, Szabó László korábban, portálunknak tett nyilatkozatára. Hozzátette: „Elmondtuk az éhségsztrájk kezdetén, hogy szilárd táplálékot nem veszünk magunkhoz, és ehhez tartjuk is magunkat. Nem eszünk semmit, így kiflit sem.”

Navarro szerint Szabó László valótlanságot állít arra vonatkozóan is, hogy továbbra is biztosítanák számukra a bejutást a székház épületébe és a melegedő szobába. Állítása szerint a biztonsági szolgálat feltartóztatta őket, ezért most a rendőrséghez fordultak.

„Szabó László hazudik. Tegnap este megpróbáltunk bejutni hat tanú és egy ügyvéd jelenlétében, de nem engedtek be minket. Elzárták a személyes dolgainkat, az ajtókat pedig lepecsételték. Abban igaza van, hogy a törvény szerint biztosítaniuk kellene a bejutást, de mégsem teszik.”

Mint arról korábban beszámoltunk, Szabó László korábban portálunknak azt mondta, azért hozta létre az “Mtva: az éhségsztrájkról valójában.” elnevezésű Facebook-oldalt, hogy világossá váljon az emberek számára, hogy „a dolgoknak mindig két oldala van”. Szerinte, amit a demonstrálók csinálnak, nem más, mint önmegvalósítás és hangulatkeltés. „Számtalan youtube-os felvétel látható az interneten, amiket egyébként maguk a sztrájkolók tettek fel, és amelyeken jól látható, hogy burgonyalevest és sonkás kiflit esznek. Nincs ezzel semmi probléma, örülök annak, ha jól laknak, csak akkor ne mondjuk azt, hogy éhségsztrájkolunk” – nyilatkozta a kommunikációs igazgató, aki hangsúlyozta: a Munka törvénykönyve szerint továbbra is biztosítani kell Navarróéknak az épületbe való belépést. „Tehát most is ugyanúgy szabadon járkálhatnak, mint ahogy eddig is tették.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik