Belföld

Zenével kínozza a médiaalap az éhségsztrájkolókat?

Utoljára a guantanamói táborban alkalmaztak hasonló módszereket - véli az LMP. Éjjel-nappal két szám szól a Kunigunda utcában.

Követeli a Lehet Más a Politika (LMP) a rendőrség azonnal fellépését a közszolgálati csatornák Kunigunda utcai székházának bejárata előtt megállás nélkül hangosan játszott zene megszűntetése érdekében – tájékoztatott a párt sajtóközleményben. Az éhségsztrájkolók zavarására szolgáló hangos zene és az éjszakai reflektorok alkalmazása kínzásnak minősül, így európai emberi jogi egyezményekbe ütközik – véli az LMP.

A párt tájékoztatása szerint az MTVA székházából több napja hangszórón az épület elé kihangosítva éjjel-nappal két zeneszámot játszanak feltehetően abból a célból, hogy elzavarják Nagy Navarro Balázst, a Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezete (TFSZ) elnökét és társait, akik december 10-e óta éhségsztrájkot folytatnak.Néhány napja éjszaka még erős reflektorokkal is megvilágítják a demonstrálókat – írja a szervezet a közleményben. Utoljára a guantanamói táborban alkalmaztak hasonló kínzási módszereket – teszik hozzá.

Az Index információi szerint egy temetői hangulatú számot és a Jingle Bells popváltozatát kell hallgatniuk a demonstrálóknak, akiket tegnap megpróbáltak kordonokkal körbevenni a Kunigunda utcában. Az utóbbi akció nem sikerült, de az MTVA vezetése a tüntetők szerint “pszichoterrornak is beillő, folyamatosan ismétlődő zenét” nem állíttatta le.

“Az LMP meggyőződése, hogy a TFSZ tagjai jogszerűen gyakorolják gyülekezései jogukat, és fejezik ki tiltakozásukat, így a párt felszólítja a rendőrséget a televízió önkényes kínzási módszereinek azonnali megszűntetésére. Ellenkező esetben az LMP jogi lépéseket tesz az ügyben” – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik