Belföld

MSZP: Támadást intéztek Budapest ellen

A szocialisták szerint csődbe viszi Budapestet és a BKV-t, hogy befagyasztják a 32 milliárdos, alanyi jogon járó, támogatást.

Kapcsolódó cikkek

Az MSZP szerint újabb támadást intézett a “fideszes törvénygyár” Budapest ellen azzal, hogy a BKV-nak eddig alanyi jogon járó 32 milliárd forintot is vitatják.

Horváth Csaba, a párt fővárosi frakciójának vezetője szerdán, a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján arra reagálva közölte ezt, hogy a parlament kedd hajnalban arról döntött: a 32 milliárd forintos támogatást, amely eddig alanyi jogon járt a BKV-nak, befagyasztják.

A szocialista politikus azt mondta, a döntés csődbe viszi Budapestet és a BKV-t. Mint hozzátette, a döntéshozók nem gondolták végig, hogy Budapest csődje az ország csődje, a budapestiek évi 4 ezer milliárd forintot fizetnek be adó formájában. Horváth Csaba közölte: azt kérik, ebből három napnyi összeget arra fordítsanak, hogy a BKV finanszírozása rendben legyen.

Az MSZP arra kérte a kormányt, hogy hallgassák meg Varga Mihályt, “hátha van az unortodox gazdaságpolitikánál épeszűbb” javaslata.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik