Belföld

Sebességkorlátozás a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon

Átmeneti sebességkorlátozás miatt ideiglenes menetrendet dolgoz ki a vasúttársaság a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon

Ideiglenes sebességkorlátozások miatt több hónapon keresztül hosszabb menetidővel közlekednek a vonatok a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon – közölte a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

December 21-étől, szerdától az utasok 10-15 perccel hosszabb menetidőre számíthatnak, mert Kelenföld és Győr között több szakaszon 80 kilométer/órás sebességkorlátozásokat kell bevezetni. A két vágányon összesen mintegy 50 kilométernyi szakaszt érintő sebességcsökkentés azért vált szükségessé, mert műszeres vizsgálatok olyan pályahibákat mutattak ki, amelyek következtében az eredeti pályasebesség biztonsági okok miatt nem tartható – áll a közleményben.
A tájékoztatás szerint a sebességkorlátozással párhuzamosan megkezdték a Kelenföld–Győr szakaszon feltárt pályahibák azonnali elhárítását. A munkálatok várhatóan 2012. március 31-ig tartanak annak érdekében, hogy a vonal említett szakaszain ismét az eredetileg engedélyezett sebességgel haladhassanak a járművek.
Az átmeneti sebességkorlátozással összhangban, a csatlakozások fenntartása és a késések enyhítése érdekében a vasúttársaság ideiglenes menetrendet dolgoz ki a Budapest–Győr–Hegyeshalom, valamint a csatlakozó vonalakon közlekedő vonatokra – áll a Máv Zrt. közleményében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!