Belföld

Januártól Guiness-rekod?

Öt órán át világított a zámolyi fényfenyő. Nem volt pénz hitelesítőre, ezért csak később derül ki, hogy született-e világrekord.

Kapcsolódó cikkek

Vasárnap tíz órától rakták ki a mécseseket. Olyan sokan jöttek el segíteni, hogy a tervezettnél négy és fél órával korábban, fél 12-re elkészültek vele. 16:20-kor kezdték meggyújtani az apró gyertyákat, a nézők is besegítettek és 20 perc alatt meggyújtották azokat. Több mint 5 órán át világított a fényfenyő. Hétfőn reggel fél hétig 10 darab kitartott, akkor lobbantak el az utolsó lángok.

Az adományként kapott 3300 mécsesből csak 1700-at tudtak felhasználni, mert az előre megtervezett alakzatba ennyi fért. Jövőre megismétlik az akciót. Most a maradék mécsesek raktárba kerülnek, és úgy tervezik, hogy egy év múlva az ideinél jóval nagyobb fényfenyőt készítenek- tudta meg a Fehérvár24 Bakk Sándornétól. A főszervező hozzátette: az hogy a Guiness-rekod bírója eljöjjön Angliából, 5ezer fontba került volna. Ezért nem kértek hitelesítőt, de videóra vették és fényképezték az akciót, januárban derül ki, hogy elfogadták-e világrekordnak, vagy sem.

A zámolyi fényfenyő készítő csapat

Csanádi Imre és Csoóri Sándor szülőfalujában a mécseseket a falubeliek adták össze. A zámolyi és a csákvári temetőből gyűjtöttek leégett színes üvegmécseseket, ezekbe helyezték bele a teamécseseket.

Az akcióval a főszervező polgárőr és nyugdíjas egyesület célja az összefogás volt. Azt akarták elérni, hogy az emberek érezzék, számíthatnak egymásra. Ez sikerült:, megmozdult a falu, és a szomszéd településekről is sokan jöttek segíteni, a különleges látványt élvezni- mondta Bakk Sándorné

Ajánlott videó

Olvasói sztorik