Belföld

Visszavonja a kormány az új egyházügyi törvényt

"Jogtechnikai megfontolások" miatt döntöttek így. Még idén új jogszabályt fogadnak el, ami ugyanolyan lesz, mint a mostani.


Egyházi státuszuk megmaradásáért kedden krisnások
tüntettek a parlament előtt (Fotó Neményi Márton)

„Jogtechnikai megfontolások” miatt hatályon kívül helyezik a júliusban elfogadott új egyházügyi törvényt – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján a Fidesz frakcióvezetője.

Lázár János szerint törvény nyári elfogadásának módja nem felelt meg “minden közjogi kritériumnak”, de erről már részleteket nem említett.

Az új jogszabályt még az idén el kell fogadni, ez várhatóan a két ünnep között történik meg. Hozzátette: a törvény tartalmán nem fognak változtatni.

Mégsem kodifikációs remekmű?

A KDNP elnöke nemrég még azt mondta: az egyházügyi törvénnyel új korszak kezdődik. Semjén Zsolt kiemelte: a vallás szabadságát mindenki továbbra is korlátlanul megélheti. Amiről vita van, hogy a bíróság vagy a parlament fogadja el egyházként az adott közösséget, illetve, hogy mely egyházak szerepelnek a listán, melyek lesznek egyesületek, az a jogszabály öt százaléka. A törvény 95 százaléka “kodifikációs remekmű” – mondta a miniszterelnök-helyettes.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik