Belföld

Elkeltek a Rába-részvények

Az MNV Zrt. csaknem 10 millió részvény tulajdonosává válik.

Csaknem 10 millió darab Rába-részvény tulajdonosává válik a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (MNV Zrt.) vételi ajánlata, és az így létrejövő részvény-átruházási szerződések eredményeként – tájékoztatott a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján a Rába Járműipari Holding Nyrt. szerdán.
A Rába azt követően adta közre tájékoztatóját, hogy a nyilvános vételi ajánlat elfogadó időszaka hétfőn lezárult.
A vételi ajánlat során a társaság által kibocsátott 9.948.979 darab dematerializált, névre szóló, szavazati jogot biztosító, egyenként 1.000 forint névértékű törzsrészvényre tettek elfogadó nyilatkozatot a társaság jelenlegi részvényesei. A közlemény megjegyzi: a részvény-átruházási szerződések a jelenleg még folyamatban lévő versenyfelügyeleti eljárás lezárulta után jöhetnek létre.
A vételi ajánlat és az így létrejövő részvény-átruházási szerződések eredményeként az MNV Zrt. a társaságban 9.948.979 darab részvény tulajdonosává válik. Ennek alapján a társaságban összesen 73,84 százalékos tulajdoni hányaddal fog rendelkezni – tájékoztat a Rába Járműipari Holding Nyrt. közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik