Belföld

Nem nyugszanak a kedélyek Esztergomban

Hivatali hatalommal való visszaélés és közokirat-hamisítás miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a Jobbik szerdán az esztergomi rendőrkapitányságon.

Kapcsolódó cikkek

A feljelentést azt követően tették meg, hogy az Alkotmánybíróság visszamenőleges hatállyal megsemmisítette a város adósságrendezési tervének alapját jelentő reorganizációs tervet, amelyet egy áprilisi ülésen hozott a csonka képviselő-testület.

Hivatali hatalommal való visszaélés, közokirat-hamisítás, hűtlen kezelés és bűnpártolás bűntettének gyanúja szerepel a feljelentésben – tájékoztatta Stámusz Andrea, helyi a képviselő-testület jobbikos tagja, illetve Zentai Plajner Zsolt, a párt városi elnöke az MTI-t.

Tétényi Éva független polgármester hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az adósságrendezési terv alapját jelentő reorganizációs tervet “törvénytelenül tartott testületi ülésen, a város vezetőjét és az ellenzéket kizárva” fogadta el áprilisban a helyi Fidesz-frakció.

Stámusz Andrea és Zentai Plajner Zsolt szólt arról is, hogy a Jobbik az ominózus ülést követően azonnal törvényességi észrevétellel élt a megyei kormányhivatalnál, amely felszólította a testületet, állítsa helyre a jogszerű állapotot. Mivel ez nem történt meg, mind a Jobbik, mind a kormányhivatal az AB-hez fordult, ahol egyesítették az ügyeket, s december 2-án megszületett a döntés: az Ab visszamenő hatállyal megsemmisítette a reorganizációs tervet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik