Belföld

Éhségsztrájkol a köztévés

Éhségsztrájkba kezd az egyik tévés szakszervezeti vezető, ha nem nevezik meg a retusálási botrány valódi felelőseit.

Kapcsolódó cikkek

Át kell törni a hallgatás falát – mondta Nagy Navarro Balázs az MTV-nél tartott sajtótájékoztatóján, majd bejelentette, hogy éhségsztrájkba kezd, ha holnap délután kettőig nem nevezik meg a retusálási botrány igazi felelőseit. Amint arról beszámoltunk, múlt szombaton kitakarták Lomnici Zoltán arcát a köztévé híradójában.

A Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezetének alelnöke azt mondta, nem igaz, hogy az MTVA teljes körűen kivizsgálta volna az esetet. Az érintetteknek azt mondták, hogy egy előzetes meghallgatáson vesznek részt, és a konkrét ügyre, így az utasítás körülményeire sem kérdeztek rá – közölte Nagy Navarro Balázs. Hozzátette, hogy tudomásuk szerint az MTVA közleményével ellentétben egyik érintett sem ismerte el semmilyen felelősségét, sőt, a közleményt már azelőtt kiadták az ügyről, hogy őket értesítették volna.

A szakszervezet úgy tudja, hogy Hegedűs István, az MTI Hírcentrum főszerkesztő-helyettese adott utasítást arra, hogy ne mutassák Lomnici Zoltánt a híradókban.

A szolidaritás jegyében az MTV több munkatársa nem járul hozzá ahhoz, hogy neve szerepeljen az adásba kerülő riportokon. Nagy Navarro Balázs bejelentette, hogy mozgalom indul a tisztességes tájékoztatásért.

Ahogyan korábban írtuk, a lapunknak nyilatkozó köztévések állítják, hogy a most megbüntetett riporternek legalább két szerkesztő szólt, hogy Lomnici nem lehet a képernyőn, a vezetők döntése szerint. Az is kiderült, hogy azon az eseményen, ahol a beszámoló készült, a riporter elsőként a Legfelsőbb Bíróság egykori elnökével készített interjút, de ez sem került adásba. A riporteren kívül egyébként az aznapi vezető vágót és az egyik felelős szerkesztőt büntették meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik