Hazánk legnagyobb csokoládégyára szokatlan módszert választott arra, hogy központba állítsa a minőségi szaloncukrot. Elkészítették a világ legnagyobb példányát a hungarikumnak tekintett finomságból. A cég e feladatra kiválasztott dolgozói több heti munka után sikeresen megformáztak egy marcipánmasszát, melyet étcsokoládéval vontak be, majd a hagyományoknak megfelelően két végén rojtozott selyempapírba, s ezüst színű alufóliába csomagolták.
Az így elkészült óriási édesség több mint 200 kiló, és 3 méternél is hosszabb. Mozgatása csak targoncával volt már lehetséges, amikor a rekord hitelesítése rendben lezajlott.
Íme az óriásbébi:
A nagy szaloncukor éppen 20 000-szer nehezebb a hagyományos méretűnél, s ha szeretnénk felakasztani egy karácsonyfára, akkor legalább 60 méteres fát kellene választanunk. Erre viszont nem lesz szükség, mivel a gigantikus finomságot jótékonysági célra ajánlja fel a budapesti cég, sok nehéz helyzetben lévő gyermeknek okozva ezzel örömet.