Belföld

Elfogták a pénzszállító rablóit

Öt és fél nap alatt száz nyomozó dolgozott az ügyön. Előkerült a milliárdos zsákmány nagy része is.

Elfogták a múlt heti pénzszállítólopás elkövetőit. A 37 éves Lőrincz Róbert és társa is rendőrkézre került. Az 1,2 milliárd forint zöme megvan, ám erről – a nyomzás érdekeire hivatkozva – nem árult el részleteket Budapest rendőrfőkapitánya.

Tóth Tamás közölte: a nyomozók kedd délelőtt elsőként a pénzszállító sofőrjének cinkosát, V. Pétert kapcsolták le a főváros XVII. kerületében, majd a délutáni órákban, ugyancsak Budapesten a sofőrre is lecsaptak. Különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás miatt nyomoznak ellene. Ha ezért emelnek vádat az ügyben, akár tíz évet is kaphat. Arról, hogy társát pontosan mivel gyanúsítják, nem tudni.

A rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese csupán annyit mondott, hogy a férfi nem ismeretlen a hatóságok előtt, a többi között csempészet és vámorgazdaság miatt körözték. Fülöp Valter hozzátette: a gyanúsítottak kihallgatása még most is tart, és – ahogy fogalmazott – „együttműködést nem tapasztaltunk”. A BRFK sajtótájékoztatóján egyébként nem kérdezhettek az újságírók a rendőri vezetőktől.

Minden idők legnagyobb zsákmányával lépett le Lőrincz Róbert a múlt szerda délután, amikor Budán, a Medve utcai CIB Bank előtt elhajtott a napi bevétellel. Az I. kerületi Donáti utcába hajtott, majd magához vette a pénzt és egy fehér Volkswagen Passattal menekült tovább. A kocsit három nappal később az Üllői úton találták meg a rendőrök. Vasárnap adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot a férfi ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik