Belföld

Több napos blokád a Lidl-nél, Székesfehérváron

December 5-24-ig jelentették be a demonstrációt a rendőrségnek a szervezők.

A Vállalkozók Érdekvédelmi Szervezetének (VÉSZ) vezetésével másodszor kezdődött demonstráció a Lidl logisztikai központja előtt, Székesfehérváron. A Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége a bojkottal szeretné elérni, hogy megkapják pénzüket azok a vállalkozók, akiknek egy fővárosi III. kerületi áruház kivitelezéséért hónapok óta tartozik a fővállalkozó. 170 millió forintot követelnek.

November közepén az áruházlánc szigetszentmiklósi logisztikai központját is blokád alá vették, ám Fehérváron néhány óra múlva levonultak. A FM RFK Sajtószolgálatától a Fehérvár24 akkor azt a tájékoztatást kapta, hogy a demonstrálók ellen szabálysértés miatt eljárás indult, mivel a Lidl központhoz vezető út magánterületen van, de a közforgalom előtt nyitott, és nem jelentették be a demonstrációt. Amennyiben nem hagyták volna el a területet a tüntetők, a rendőrök előállították volna őket. A szervezővel szemben a gyülekezési joggal való visszaélés miatt indult eljárás.

Információnk szerint most bebiztosították magukat a pénzt követelők, mivel a rendőrségen december 5-24-ig jelentették be a demonstrációt.

A közelmúltban ismeretlenek a VÉSZ elnökének azt is mondták: nem kizárt, hogy már bombafenyegetéssel is számolnia kell a Lidl áruházláncnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik