Belföld

Napsütötte pénzek

Az [origo] szerint „hajtűkanyarral jutott újabb nagy munkához a kormányzati kötődésű cég”.

Fordulatos közbeszerzésen nyerte el az idei év egyik legnagyobb naperőműves fejlesztését az E-OS Innovatív, amely a kormányzati kötődéseiről ismert Közgép-csoporthoz tartozik – írja az internetes portál, amely szerint a cég eredetileg az utolsó helyen végzett a szegedi pályázaton, de a riválisok ajánlatát érvénytelenítették, így győzött.

Az E-OS-csoport többségi tulajdonosa a Közgép Zrt. nevű építőipari vállalat, amelynek elnöke a szoros fideszes kapcsolatairól ismert Nyerges Zsolt. Az üzletembernek Svájcban közös cége volt Simicska Lajossal, de a Közgép több korábbi tisztviselője és munkatársa jelenleg kormányzati vagy egyéb állami érdekeltségű szerveknél tölt be pozíciót – emlékeztet az [origo].

Az E-OS az újszilvási és a szegedi projekt megszerzésével a piac egyik legfontosabb szereplője lett. A két beruházás összértéke együtt meghaladja az egymilliárd forintot, ami azonban várhatóan még csak a kezdet, jövőre lesz még sok hasonló beruházás, hiszen a kormány újabb 40 milliárd forintnyi uniós forrást szán az ilyen típusú fejlesztésekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik