Belföld

A Fidesz ismét “megszervezte” a parlamenti éjszakát

A múlt heti után, újra maratoni ülésre készül a parlament. A Fidesz újra megteremtette a botrány lehetőségét. Például kedd hajnalra is ütemeztek vitát.

Az elfogadandó törvények mellett hétfőn szavaznak a bírósági végrehajtásról szóló törvényhez, az NMHH 2012. évi költségvetéséhez, a szakképzési törvényhez, a Munka Törvénykönyvéhez, a cégnek nem minősülő szervezetek bírósági nyilvántartásáról szóló törvényhez és az energetikai törvényekhez benyújtott módosító indítványokról is.

Éjjeli csörte

A határozathozatalok után négy törvényjavaslat részletes vitáját rendezik meg, azaz a Fidesz a múlt heti ellenzéki összefogás sikereivel mit sem törődve ismét éjszakára időzítette néhány fontos törvény tárgyalását.

Már a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvényjavaslat vitájára is a tévéközvetítés után kerülhet sor, míg az alaptörvény átmeneti rendelkezéseiről várhatóan már csak éjszaka vitázhatnak – írja az Index.

Pedig ez utóbbiak között szerepel az MSZMP és az MSZP jogfolytonosságát, azaz az MSZP bűnösségét kimondó rendelkezés is, ami ellen még a szocialistákat amúgy előszeretettel bíráló LMP is tiltakozott.

Itt rendelkeznének arról is, hogy az állam különadóként hajthatja be az adófizetőkön azt a több százmilliárdot, amit akkor kell megfizetnie, ha az Európai Unió jogellenesnek találja Matolcsy György nemortodox gazdaságpolitikájának kulcselemeit, a bankadót, a végtörlesztést vagy a telekommunikációs és kereskedelmi különadókat. Kérdés, hogy az ellenzék megpróbálja-e ismét a múlt heti siker után főműsoridőbe áttolni az ügyeket – az akkori sikert egy spontán ötlet nyomán jött szervezettségnek köszönhették, újabb és újabb szókérésekkel sikerült órákkal eltolni a tervezett menetrendet, igaz ehhez egész éjszaka bent kellett ülnie sok ellenzékinek a parlamentben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik