Belföld

Scorpio-t ástak ki Nagylózson

NAGYLÓZS. Lőszereket, pisztolyokat és egy sorozatlövő fegyvert is kiástak a rendőrök egy nagylózsi ház udvarán. A tulajdonos jó magaviselete miatt pár hónapja szabadult.

 

 

Egy szombati lakossági bejelentés alapján indultak a rendőrök Nagylózsra. A ház és a melléképületek átkutatása után az udvart vizsgálták át fémdetektorral, és annak jelzése alapján kezdtek ásni.

Egy vödörben találtak öt pisztolyra, valamint egy Skorpio sorozatlövő fegyverre, illetve ezekhez való, több mint ötszáz lőszerre bukkantak. A szakértői vizsgálatok még tartanak, de mindegyik darab “láthatóan éles fegyver” – jegyezte meg Aranyos Gábor őrnagy. 
A házban lakó 34 éves férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatásba helyezését.

A gyanúsított – aki azzal védekezett, hogy találta a fegyvert és a lőszereket – nem ismeretlen a hatóságok előtt, testi sértésért már volt korábban büntetve, onnan pár hónapja, jó magaviselete miatt feltételesen szabadult.

A Scorpioa SpecNaz egyik fő fegyvere, átmenet a géppisztoly és a normál pisztoly között. Alapjában véve egy sorozatlövésre képes pisztoly. A gengszterek és alvilági alakok kedvelt kézifegyvere, mivel könnyen elrejthető, és elég gyorsan tüzel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik