Belföld

Lázadás a laktanyában

Csapucha Adrienn

2011. 12. 01. 10:01

Lázadás volt a győri laktanyában. Persze az összecsapást csak egy gyakorlat részeként mutatták be a katonák, januárban ugyanis Bosznia-Hercegovinába készül egy alakulat.

A 150 fős delegáció főként a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred állományára épül. A honvédek több hónapos felkészülésen vannak túl, a kiképzés eredményeit egy zárógyakorlat keretében, szerdán mutatták be a sajtó képviselőinek.
Az EUFOR Kontingens 10. váltására szeptember óta gyakorolnak Győrben. Az alakulat első ízben képviselteti magát kötelékkel külföldön, így a kiképzés alapvető célja az volt, hogy felkészítsék a katonákat az adott hadszíntérre vonatkozó követelmények teljesítésére. Papp Tamás, alezredes, a kontingens leendő parancsnoka elmondta, hogy a győri és a szentesi bakáknak a válságkezeléssel és a béketámogatással összhangban több feladatkörük lesz. A tömegkezelés, a területek és az útvonalak biztosítása, a járőrözés, és az ellenőrző-áteresztő pontok üzemeltetése, valamint szállítmányok, konvojok vagy különösen fontos személyek kísérete is az ő hatáskörük alá fog tartozni. A 3 napos zárógyakorlaton a tömegoszlatást prezentálták a laktanyában a honvédek, és szó mi szó, a katonák kicsit sem kímélték egymás testi épségét. Gumibotoktól, raklapoktól és boruló szemetesektől volt hangos a likócsi rakétaezred, a kíméletlen próba oka pedig egyszerű: a Balkánon sem lesz könnyebb a honvédek dolga. A most megalakult század egyébként egy többnemzeti zászlóaljnak lesz a része, a most kint szolgáló 9. alakulatot pedig januártól 3 ütemben fogják váltani. A katonák júliusban térhetnek haza a küldetésből.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.