Belföld

A sajtóból tudta meg a Jobbik-alapító, hogy kizárták

Gál Péter Pál úgy tudja, az indokok között szerepelt az is, hogy a város érdekeit fontosabbnak tartotta a párt érdekeinél.

Kizárták a Jobbik székesfehérvári alapszervezetéből annak alapítóját, korábbi elnökét, Gál Péter Pált.

Az alapszervezet és a párt egyelőre titkolja, miért rúgták ki Gált, de feltehetően politikai okok állnak a háttérben. A Jobbik országos elnöksége vizsgálatot indított, ennek eredményétől függ, hogy a pártból is mennie kell-e – adta hírül a hvg.hu vasárnap.

Az alapszervezetet Fehérváron 2004-ben alapította többedmagával Gál, aki nem számított „kis halnak” a párton belül, 2010-ben őt jelölték a polgármesteri tisztségre. Viszonya a helyi alapszervezettel már korábban sem lehetett teljesen felhőtlen. Megerősíti ezt, hogy idén tavasszal lemondott városi elnöki pozíciójáról. Igaz, akkor azzal indokolta döntését, hogy nem tudja együtt ellátni az önkormányzati és a párthoz kapcsolódó szervezési feladatokat – írta a lap.

A politikus szerdán egy újságírótól tudta meg, hogy kedden este kizárták a párt alapszervezetéből. Kérése ellenére sem kapott azonban az indokokról tájékoztatást. Annyi már eljutott hozzá, hogy kizárása kapcsolódik a városban végzett munkájához. Megdöbbenésére az indokok között található, hogy az egyik helyi újságnak azt nyilatkozta: lokálpatriótaként úgy gondolja, a város érdekei meg kell, hogy előzzék a párt érdekeit – mondta a Hír24-nek Gál Péter Pál.

Gál Péter Pál 2006 óta második ciklusát tölti képviselőként. Jelenleg az önkormányzat vagyongazdálkodási tanácsnoka.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik