Belföld

Betegség miatt szünetet rendeltek el egy óvodában

A légúti betegséggel küzdők és a hiányzók magas száma miatt szerdától a hét végéig nem fogadják a gyerekeket a sárkeresztesi óvodában.

Az óvodát fenntartó települési önkormányzat azért döntött az intézmény működtetésének szüneteltetéséről, mert a múlt héten egyik napról a másikra megnőtt a hiányzók száma, s e hét elejére már elérte a 60 százalékot.

A kórokozó tisztázására vett légúti mintákat az Országos Járványügyi Központ laboratóriumában vizsgálják. Eredmény a jövő héten várható.

Fejér megyében alacsony, de lassú emelkedést mutat, és a múlt héten az előző hetinél 32 százalékkal volt magasabb az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma – közölte a megyei kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szerve az MTI-vel.

Müller Cecília megyei tiszti főorvos tájékoztatása szerint a múlt héten a korábbiakhoz képest nőtt a 14 év alatti, és csökkent a 60 év fölötti betegek száma.A legtöbben a 15-34 év közötti korosztályból fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz, influenzát azonban senkinél nem diagnosztizáltak.

A megbetegedés megelőzésére a szakemberek minél több természetes vitamin fogyasztását, a tömeges rendezvények kerülését és a védőoltást ajánlják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik