Belföld

Lázárral tárgyalna Hoffmann

Az oktatási államtitkár a frakcióvezető által benyújtott közel 50 módosító mintegy harmadát változtatás nélkül támogatná, további egyharmadát pedig kisebb korrekcióval.

Tárgyalásokat kezdeményezett Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár Lázár Jánossal, a Fidesz frakcióvezetője által a köznevelési törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványokról – írta a Magyar Nemzet pénteken minisztériumi forrásokra hivatkozva.

A lap úgy tudja, az államtitkár a frakcióvezető által benyújtott közel 50 módosító mintegy harmadát változtatás nélkül támogatná, további egyharmadát pedig kisebb korrekcióval. Mivel azonban a frakcióvezető a javaslatokat csomagban nyújtotta be – tehát ha azokról csak egyben lehet dönteni – , és a képviselői módosítók benyújtásának határideje szerda este lejárt, a Magyar Nemzet szerint Hoffmann Rózsa azt javasolja majd, hogy Lázár János nyújtsa be egyenként a módosítókat a bizottságokon keresztül.

A lap emlékeztet, hogy fideszes oktatáspolitikusok az utolsó pillanatban, szerda este újabb, több mint 170 módosító indítvánnyal “sorozták meg” a köznevelési törvényt. Az indítványok lényegi pontokon változtatnák meg a törvényjavaslatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik