Belföld

Vona: a kormány megbukott

Azzal, hogy a kormány "visszakuncsorgott az IMF-hez" tulajdonképpen megbukott, le kellene mondania, új választásokat kellene tartani - véli a Jobbik vezére.

Jobbik: nyúl és farkas

Vona Gábor hozzátette: a kormány által hangsúlyozott “új típusú együttműködés” csak a “szokásos kormányzati szómágia része, hiszen a nyúl és a farkas esetében nem lehet új típusú együttműködésről beszélni”.

Szerinte a megállapodás tulajdonképpen újabb hitelkeretet jelent majd, amit a kormány az ország jelenlegi helyzetében le is hív és ezért cserébe pedig újabb megszorításokat vezet majd be.

LMP: Távozzon Matolcsy

– Az LMP szerint amikor Fidesz gazdasági szabadságharcot hirdetett, valójában kalandorpolitikát folytatott, de ez a gazdaságpolitika megbukott – jelentette ki Schiffer András.

A politikus, aki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter távozását sürgette, egyúttal azt is kérte, hogy a kormány hirdessen egy olyan új gazdaságpolitikai programot, amelyik segít visszaszerezni Magyarország hitelét.

Ennek érdekében pártja nevében azt kezdeményezte, hogy a kabinet hívjon össze egy érdekegyeztető fórumot, amelyben a kormányzati oldal mellett a munkaadók, a munkavállalók és az öt parlamenti frakció is képviselteti magát.

A frakcióvezető kijelentette, hogy a kormány a teljes politikai tőkéjét elherdálta, miután Orbán Viktor tavaly nyáron verbális háborút hirdetett a Nemzetközi Valutaalap ellen, de csütörtökön kiderült, hogy a kabinet „kénytelen visszakullogni az IMF-hez”.

A frakcióvezető összegzése szerint a helyzet most rosszabb, mint amikor a kormányfő meghirdette a gazdasági szabadságharcot. Hozzátette, hogy az elmúlt másfél évben aláásták az emberek biztonságérzetét, miközben megkezdték az alkotmányos intézményrendszer leépítését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik