Belföld

Intellektuálisan izgalomba jött Hoffmann Rózsa

Végre szóba állt a hallgatókkal az államtitkár.

Eredményesnek ítélték a résztvevők az Orbán Viktor kormányfőnél a felsőoktatási törvény tervezetéről tartott pénteki egyeztetést – tudósít az MTI.

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár elmondta, abból az alkalomból tartották az “intellektuálisan izgalmas” megbeszélést, hogy finisébe érkezett a felsőoktatási törvénytervezet megalkotása, és az előterjesztés várhatóan órákon belül a Ház elé kerül. Közölte: a tárgyaláson tisztázták a múltban felmerült problémákat.

Hozzátette, reméli, hogy a felsőoktatási törvény “azon viharai, amelyek az előző másfél évet jellemezték, ezzel elültek”.

Nagy Dávid, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke úgy fogalmazott: nagyon jó, hogy a kormányfő első kézből hallhatta az érveiket. Kiemelte: garanciát kaptak arra, hogy már a javaslatok tervezése során figyelembe veszik a hallgatók érveit és indítványait.

Csiszár Imre, a Doktoranduszok Országos Szövetségének főtitkára azt emelte ki, hogy javaslataik maradéktalanul bekerültek a felsőoktatási törvény tervezetébe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik